به گزارش روابط عمومی، جلسه DWOP برای حفاری چاه اول پروژه بهمنظور هماهنگی بین تیمهای فنی کارفرما و پیمانکار پروژه حفاری چاههای Infill میدان گازی پارس جنوبی، در تاریخ 28 شهریورماه 1403 در محل پیمانکار پروژه برگزار شد.
در این جلسه ذینفعان مختلف پروژه از جمله مدیران محترم شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما و مهندسان حفاری، زمینشناسان و کارشناسان مهندسی نفت و ایمنی از شرکت پژواک انرژی به عنوان مجری پروژه و همچنین نمایندگان شرکتهای خدمات حفاری گرد هم آمدند تا پیش از آغاز عملیات ، تمام جنبههای عملیات حفاری را بررسی و برای دستیابی به موفقیت، از برنامهریزی درست، ایمن و موثر آن اطمینان حاصل کنند.
در این جلسه، مدیران محترم شرکت نفت و گاز پارس، بهعنوان کارفرمای پروژه، از جمله آقای دکتر روحی، مدیر محترم مهندسی نفت و گاز؛ آقای مهندس شفیعی مکوند، مجری محترم طرح؛ آقای مهندس بنیادی، رییس محترم اداره حفاری؛ آقای مهندس نادری، مدیر محترم پروژه و آقای جلالی، رییس محترم مهندسی حفاری حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، درجلسه DWOP، خطرات بالقوه مرتبط با پروژه حفاری، از جمله ریسکهای فنی، عملیاتی، زیست محیطی، ایمنی و نظارتی مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
آقای دکتر حسین روایه، مدیر پروژه فوق در شرکت پژواک انرژی، برنامه حفاری چاه را شامل طراحی چاه، روشهای حفاری، انتخاب تجهیزات و جدول زمانی عملیات، با حاضران به اشتراک گذاشت.
همچنین کارشناسان فنی شرکت پژواک انرژی، در مورد جنبههای مختلف پروژه مانند طراحی مسیر چاه، سیال حفاری، سیمانکاری، تکمیل چاه و مشبککاری، تحریک و تولید آن توضیحاتی را ارائه کردند.
در ادامه، کارشناسان ایمنی و محیط زیست شرکت، ارزیابی خود را از خطرات احتمالی و اثرات زیست محیطی عملیات حفاری و نیز پروتکلهای ایمنی و طرحهای واکنش اضطراری ارائه کردند.
توجه به الزامات و مجوزهای قانونی مربوطه و اطمینان از در دسترس بودن تجهیزات، مواد و پرسنل شایسته برای عملیات حفاری از دیگر موارد طرحشده در این جلسه بود.
در ادامه جلسه، دکل دریایی ملکی جدید شرکت گسترش انرژی پاسارگاد (پاسارگاد 200) که راهبری آن برعهده شرکت حفاری استوان کیش خواهد بود، معرفی و برنامه جابجایی و استقرار آن در موقعیت سکوی تولیدی SPD19A به اشتراک گذاشته شد.
با ورود دستگاه حفاری پاسارگاد 200 به ایران در روزهای آینده، ناوگان حفاری شرکت انرژی پاسارگاد به دو دستگاه افزایش مییابد و با توجه به کمبود دکلهای دریایی Jack up Rig در کشور، ورود این دکل جدید به عنوان یک دستاورد مهم برای گروه انرژی پاسارگاد محسوب میشود.
در انتهای جلسه، راهکارهای بهینه برای مواجهه با چالشهای پیشرو و کاهش مخاطرات احتمالی در عملیات SIMOPS (همزمانی حفاری و تولید) جمعبندی و به تایید کارفرما رسید. همچنین برای پیگیری پیشرفت، رسیدگی به هرگونه مشکل و اطمینان از ایمنی و تحت کنترل بودن عملیات حفاری، راهکارهای ارتباطی بعدی و جلسات منظم تنظیم گردید.
مجموعه گسترش انرژی پاسارگاد و شرکت پژواک انرژی با بهرهگیری از تیمهای متخصص و باتجربه، متعهد به اجرای این پروژه با بالاترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن است و امیدوار است با انجام موفقیتآمیز این پروژه، گامی مهم در جهت توسعه صنعت گاز کشور بردارد.
پروژه حفاری ۹ حلقه چاه درونمیدانی در میدان گازی پارس جنوبی به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس و با پیمانکاری گروه گسترش انرژی پاسارگاد (پژواک انرژی)، یکی از چهار بسته قراردادی حفاری 35 حلقه چاه درونمیدانی (Infill) در میدان مشترک پارس جنوبی است که اجرای کامل آن به توسعه صنعت گاز، حفظ و نگهداشت تولید از میدان مشترک با قطر و رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد. این پروژه به دلیل تامین ناترازی گاز از دیدگاه ملی بسیار حائز اهمیت است و انتظار بر این است که کلیه شرکتهای خدماتدهنده حفاری از کارآیی و عملکرد قابل قبولی برخوردار باشند.